hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-tejfölös sztrapacska sült szalonnával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sztrapacskához:
  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 40-50 dkg liszt
  • Valamint:
  • túró
  • tejföl
  • sült szalonna

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, csipet sót és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.

2. Egy fazékban vizet forralunk, és ha felforrt, galuskaszaggatón kiszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.

3. Közen a felkockázott szalonnát kisütjük, a megfőtt sztapacskát leszűrjük. A tetejére túrót morzsolunk, tejföllel meglocsoljuk, végül a szalonnakockákat is rászórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss