Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós tányérdesszert cukormentesen

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A túrós-tejszínes krémhez:
  • 20 dkg túrókrém
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési zselatin + kevés víz
  • 10 dkg xilit
  • 2 kávéskanál vanília-esszencia
  • A meggyzseléhez:
  • 20 dkg meggy + a leve
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 1 dl víz
  • A müzlis talphoz:
  • kb. 10 dkg cukormentes müzli
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál xilit
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A desszert tetejére:
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A müzlit konyhai aprítóval ledaráljuk, és hozzákeverjük a xilitet, az olvasztott vajat és a kakaóport. A talphoz elkészített tésztát egy alufóliára nyomkodjuk, majd desszertgyűrűkkel kiszúrjuk őket, ezek fogják lezárni a desszertünket.

A túrót a xilittel, a vanília-esszenciával és tejszínnel elkeverjük, botmixerrel krémessé varázsoljuk. A zselatint kevés vízzel felmelegítjük, és óvatosan a túrós-tejszínes krémbe keverjük.

A meggyet a levével és xilittel kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és még egy kicsit melegítjük, de nem forraljuk fel.

A desszertgyűrűkbe a tészta tetejére teszünk a túrós krémből, majd néhány percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, és a meggyes zselét tesszük a krém tetejére, ezután szintén hűtjük dermedésig, hogy ne keveredjenek a rétegek. Majd ismét egy túrós réteget teszünk a meggyzselére, és azt is megdermesztjük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a 2. túrós réteg tetejét vékonyan bevonjuk vele. 1 éjszakára hűtőbe tesszük a desszertgyűrűket, másnap kivesszük a sütiket és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss