Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre