hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós szelet bogyós gyümölcsökkel

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg lágy vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 cl rum
  • kevés tej
  • A tetejére:
  • 40 dkg vegyes bogyós gyümölcs (meggy, málna, ribizli, eper)
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 dkg félzsíros túró
  • A díszítéshez:
  • bogyós gyümölcsök
  • mentalevelek
  • vagdalt pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, a ribizlit leszemezzük. Egy 28 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a darált dióval, és a rummal együtt a tésztába dolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá. A tepsibe simítjuk.

A sütőt 160 C-ra előmelegítjük.

A tetejére a vajat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat, a pudingport, a citromlevet, a túrót, és a tésztára simítjuk. Rászórjuk a gyümölcsöket, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez a gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, daraboljuk, a süteményre szórjuk a pisztáciával együtt. Mentalevelekkel díszítjük, szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss