Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a túrót, majd a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen eldolgozzuk a masszában.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan és apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze.
A tetejét sütés előtt megszórjuk porcukorral (így a tetejére vékony, karamellizált cukorréteg sül, amitől még finomabb lesz). Előmelegített sütőben, 185 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.
A gyümölcsmártáshoz a gyümölcsöt egy kis nyeles edénybe tesszük, hozzáadjuk egy fél citrom levét, kevés cukrot és a pektint vagy dzsemfixet. Az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk, majd lehűtjük. Ha a magokat nem kedveljük, átpasszírozzuk egy szűrőn. A túrós sütemény mellé kínáljuk.