hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-sonkás pogácsa

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrós-sonkás pogácsához az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, közben a kockára vágott sonkát/tarját és füstölt szalonnát lepirítjuk.
  2. Ezután elkezdjük a tészta készítését. A lisztet, a margarint, a túrót és a sót beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a szalonna/sonka pörcöt a zsírjával együtt, majd jól összegyúrjuk. (A tejföl ki is maradhat, ha a tészta közepes keménységű.) Amennyiben a tehéntúró vizesebb lenne, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet.
  3. A tésztát 1,5 óráig kelesztjük. Kelesztés után lisztezett deszkán kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét megkenjük a tojássárgájával, és meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokon kb. 20 perc alatt világossárgára sütjük.
  4. Ízlés szerint még megszórhatjuk durva szemcséjű sóval is.


Ezek is érdekelhetnek