Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-sonkás pogácsa

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, közben a kockára vágott sonkát/tarját és füstölt szalonnát lepirítjuk.
  2. Ezután elkezdjük a tészta készítését. A lisztet, a margarint, a túrót és a sót beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a szalonna/sonka pörcöt a zsírjával együtt, majd jól összegyúrjuk. (A tejföl ki is maradhat, ha a tészta közepes keménységű.) Amennyiben a tehéntúró vizesebb lenne, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet.
  3. A tésztát 1,5 óráig kelesztjük. Kelesztés után lisztezett deszkán kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét megkenjük a tojássárgájával, és meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokon kb. 20 perc alatt világossárgára sütjük.
  4. Ízlés szerint még megszórhatjuk durva szemcséjű sóval is.

Még több pogácsa-recept! >>> 

Még több vendégváró recept! >>> 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss