Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rózsa-briós

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél teáskanál só
  • fél dl olaj
  • 2,5-3 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • vaj vagy tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • vanília-kivonat
  • reszelt citromhéj
  • csipetnyi só
  • 1-2 evőkanál búzadara (ha szükséges)

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

2.) Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.

3.) A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk (ha nagyobbakat szeretnénk, osszuk 12 darabra). Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 6 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtunk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.

4.) Hagyjuk duplájára kelni a briósokat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss