Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós ribizlitorta

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A túrót áttörjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a száráról. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Elkészítés: A lágy vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Végül a túrót, a tejfölt és a vaníliás pudingport is beledolgozzuk. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A masszát kb. 1 cm vastagon a tortaformába simítjuk. Rászórjuk a ribizlit (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez), és rásimítjuk a maradék túrós masszát. A sütőben kb. 2 órát sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni. A tortáról óvatosan lehúzzuk a kapcsot, a tortát tálra csúsztatjuk, megszórjuk ribizlivel és porcukorral, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss