Túrós rétes

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • olaj
  • mazsola
  • rumaroma
  • margarin
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • citrom
  • tojás
  • túró
  • tejföl
  • liszt
  • kétszersült
  • tej
  • tojás
  • vaníliás cukor
  • margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük.

A töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

A tésztá kettéosztjuk, két lisztezett konyharuhán nagy téglalapokká nyújtjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kikenünk. A tészta mindkét részét megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál kétszersültmorzsával. Körben a szélét kihagyva elosztjuk rajtuk a tölteléket. A tészta peremét visszahajtjuk, és feltekerjük. A 2 rétest a ráhajtással lefelé a tepsibe tesszük, és megkenjük az olvasztott margarinnal. Sütőben 20 percig sütjük.

A tejet megmelegítjük, habverővel belekeverjük a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. A rétesre öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Időnként megkenjük vajjal. Melegen, vaníliamártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss