Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rétes tejfölösen

45 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag réteslap
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 3,5 ek cukor (púpozott)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek búzadara (nem púpozott)
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • A kenéshez:
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és 1 kis pohár tejföllel.
  2. Két réteslapot egymásra fektetünk egy konyharuhán. Az ecsetet olajba mártjuk és rácsepegtetjük a réteslapra. A tejfölt felhigítjuk vízzel, hogy az is csepegtethető legyen. Ebből kevesebbet tegyünk, mint az olajból, mert elázik a lap. A töltléket egy kanállal egy csíkban a lap szélére halmozzuk.
  3. A tepsit megkenjük olajjal, és beletesszük a feltekert rétest (óvatosan, hirtelen mozdulattal). Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
  4. 1 kisebb tojást felverünk, és megkenjük vele a rudakat, majd betesszük a sütőbe. 180 fokon addig sütjük, amíg picit megbarnul a teteje (20-25 perc). Még forrón megkenjük a maradék tejföllel.
  5. Szeletelés után, tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

TÚRÓGOMBÓC ÉDES TEJFÖLLEL 

KLASSZIKUS TÚRÓS TÁSKA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss