A kör alakú rizslapokat 1 másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd a tepsibe helyezzük úgy, hogy kissé fedjék egymást.
A közepére kanalazzuk a túrókrémet, amihez a túrót a tojással, a rizs- vagy kukoricadarával, kevés tejföllel, ízlés szerinti eritrittel, vaníliával, mazsolával és a citromhéjjal összekeverünk.
Először az egyik, majd a tészta másik oldalát ráhajtjuk a krémre, majd a tészta tejejé tojással megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is.
Előmelegített forró sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Bizony a rétes is a magyar konyha remeke, azonban nem mindenki eheti a nagy klasszikust, remélem a lisztérzékenyek örömmel fogadják a receptemet! A hozzávaló rizslapokat hipermarketekben, Keleti édesség boltokban lehet beszerezni. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!