Elkészítés: Az elmorzsolt túrót összedolgozzuk a darával, a tojás sárgájával, és egy csipet sóval. A tojásfehérjét felverjük, és lazán a túróhoz keverjük. A gombócokat lobogó vízbe rakjuk, és pár percig főzzük. Ha megfőttek, a vízből kivesszük, és a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. A kész gombócokat egy jénai tálba rakjuk és villával szétnyomkodjuk, majd a tetejére gyümölcsöt rakunk. A rétegezést addig folytatjuk, míg az ételünk el nem fogy. Ha gombócokat szeretnénk enni, akkor csak beleforgatjuk a pirított morzsába. Mindkét desszert tetejét darált mandulával fedjük, és tejföllel díszítjük. Aki édesebben szereti, tehet rá még porcukrot és csokoládé reszeléket is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre