Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pogácsa

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A túrós pogácsa tésztájához a tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölt, jól összegyúrjuk a tésztát, és konyharuhával letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  3. A túrót a vajjal és a sóval eldolgozzuk.
  4. A tésztát kinyújtjuk, a túrós tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd meghajtogatjuk, és kiformázzuk.
  5. Lekenjük a felvert tojással a pogácsákat, megszórjuk a szezámmaggal, még kb. 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc-20 perc alatt ropogósra sütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HAJTOGATOTT TÚRÓS POGÁCSA

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss