Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-pizzás csiga

> 90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a joghurttal leturmixoljuk. A kézmeleg vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik edényben összekeverjük a zabpehelylisztet, a sót és a sikért. A liszt közepébe fúrunk egy kis mélyedést, és beleöntjük az élesztőt, majd a joghurtos-túrós keveréket. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Miután megkelt, egy deszkát megszórunk zabpehelyliszttel, majd kinyújtjuk rajta a tésztát. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a kukoricával, a sóval, a borssal, a lereszelt sajt felével és a zöldfűszerekkel, majd feltekerjük. Egy éles késsel 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és további 30 percig pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A felvert tojással megkenjük a csigákat, majd megszórjuk mindet a maradék sajttal. Ezután kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük mindet.

SONKÁS-SAJTKRÉMES CSIGA>>> 

VILLÁMGYORS MÁJKRÉMES-PIZZÁS CSIGA>>> 

LEVELES SONKÁS CSIGA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss