Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pite Veruss szerint

90 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk vanília-kivonat
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dl tej
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 1 db kezeletlen citrom (reszelt héja)
  • 1-2 ek tejföl
  • 2 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor (+ a szóráshoz)
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  2. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe.
  4. A töltelékhez a 3 tojásfehérjét fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük 1 felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
  5. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

    VARIÁCIÓK TÚRÓS PITÉRE >>>  

Megjegyzés

A pite tésztájának receptjét egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is. A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek, és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.

Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek