hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pite mazsolával

75 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 3 tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 75 dkg tehéntúró
  • 1 ek liszt
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 5 dkg mazsola
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a sóval, az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel az egészet jól összedolgozzuk. Jó nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük, 22x33 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
  3. A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, majd a felvert tojással lekenjük.
  4. 1 órát letakarva kelesztjük, közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.

VARIÁCIÓK TÚRÓS PITÉRE >>> 

9 TÚRÓSSÜTI-RECEPT, MELYET A MINDMEGETTE CSAPATA KIPRÓBÁLT ÉS IMÁDOTT>>> 

Megjegyzés

Mennyei habos –túrós töltelékkel készítettem ezt a finom, omlós pitét. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek