hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pite (krumplis tésztából)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 20 dkg főtt, megtört burgonya
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl /elmaradhat/
  • 1 citrom reszelt héja és ízlés szerint a leve
  • 1-2 kanál búzadara, ha a krém állaga megkívánja

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy olyan állaga legyen mint a linzertésztának.

A túrót a cukorral és a tojások sárgájával, a reszelt citrom héjjal kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük.

A hűtött tésztát kétfelé vesszük, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és az egyiket a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre rásimítjuk a túrós krémet. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Nem árt, ha a felső tésztát villával megszurkáljuk.

A sütőt előmelegítjük, és betesszük a tepsit. Én 200 fokra melegítem elő, beteszem a tepsit, visszaveszem 175 fokra. Kb. 35-40 percig sütöm.
Ezt a süteményt én az alsó bemeneten szoktam sütni. Megsülten is inkább fehér színe lesz.

Porcukorral szórom meg szeletelés után, vagy akár a tepsiben.

Megjegyzés

Azért zsírral készítem, mert így sokkal puhább és sokkal tovább friss marad, persze ebben segít a krumpli is.

Mindannyiunk egyik kedvence, szerintem minden alkalomra el lehet készíteni. - simonani

Ezek is érdekelhetnek