Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pite citrommázzal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2-3 evőkanál búzdara
  • 1 tojás sárgája
  • 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 nagy piros alma héjastul durvára reszelve
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • A mázhoz:
  • 2 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva 15 percig pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.

A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a kimaradt 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a túrós masszába keverjük.

A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, kikent, közepes méretű tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk és elegyengetjük a tölteléket. A másik tésztát is kinyújtuk, ráhelyezzük a túrós masszára, villával a tetejét megszurkáljuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, kihűtjük.

A mázhoz a hozzávalókat kikeverjük, majd evőkanállal a langyos sütemény tetejére kenjük. Száradni hagyjuk, hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek