Túrós palacsinta rumos mazsolával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • tej
  • ásványvíz
  • cukor
  • tehéntúró
  • tejföl
  • tojás
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • citrom
  • mazsola
  • rum
  • olaj
  • tejföl
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát rumba áztatom. A citrom héjából reszelek.

A tészta összetevőit összekeverem, hogy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom, 1 órát pihentetem.

A tölteléket összekeverem, beleteszem a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarok rá citromot.

Egy palacsintasütőben pici olajat hevítek, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.

A palacsintákat megtöltöm, tányérra teszem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot. Díszítem mentalevéllel és sárgabarackkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss