Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-mazsolás táska

75 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 marék cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 ek étolaj
  • csipet só
  • 2 tojássárgáj
  • 25 dkg túró
  • 1 marék cukor
  • 1 marék mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 tojás
  • 1 tojás
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát.
  2. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. Töltelék készítése: a túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.
  3. Összeállítás: ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval. Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Tipp: A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss