hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-mascarponés máktorta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. A tésztához a darált mákot, az átszitált lisztet és a sütőport összekeverjük. A vajat egy nagyobb tálban habosra keverjük 4 dkg cukorral. A tojásokat szétválasszuk, majd a sárgájákat és a reszelt citromhéjat a vajas masszához keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd egy spatulával a vajas keverékhez  forgatjuk. Végül hozzáadjuk a mákos lisztet is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a túrót és a mascarponét elkeverjük a kétféle cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a mascarponés krémmel, majd hozzákeverjük a zselatin fixet is.
  4. A kihűlt tortát kettévágjuk vízszintesen. Az alsó tortalapot megkenjük 3 ek meggylekvárral, erre simítjuk a túrókrém felét. Befedjük a másik tortalappal, ezt megkenjük a maradék lekvárral. Erre rákenjük a maradék krémet, és megszórjuk egy kevés mákkal. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd felszeletelve kínáljuk.

18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

CITROMOS MÁKTORTA - EZZEL A DESSZERTTEL EGY KEZDŐ IS TUTI SIKERT ARAT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss