A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipetnyi sóval és borssal. Adjuk a liszthez a margarint, a tojásokat, egy tojássárgáját és a citrom levét, majd dolgozzuk sima tésztává. Ha kész, kb. 30 percre tegyük hűvös helyre.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, és derelyevágóval szeljük kis darabokra.
Mindegyiket kenjük meg tojássárgájával, majd a fele mennyiséget szórjuk meg sóval vagy mákkal, reszelt sajttal, szezámmaggal, napraforgómaggal és őrölt pirospaprikával. A tésztadarabokat tegyük egy tepsire, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
A túrót, a camambert-t, a tejfölt és a mustárt keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal. Miután a sós aprósütemények kisültek, a sima tetejű darabokra kenjünk egy keveset a töltelékből, mindegyikre helyezzünk rá egy mákos vagy magos darabot, és óvatosan nyomjuk össze.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre