Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. Ezalatt kikeverjük a túrót, a tejfölt és a tojást, majd ízlés szerint citromlevet, reszelt citromhéjat és cukrot adunk hozzá. A gyümölcsöt megmossuk, és apró darabokra vágjuk, ha szükséges. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát 30x40 centi hosszúra nyújtjuk és 12, 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. A tésztadarabokat kivajazott muffinsütőbe tesszük, kis kosarakat formázva úgy, hogy a sarkaik egy kicsit kilógjanak. A tésztát megkenjük vízzel és megszórjuk 1-1 csipetnyi cukorral. A kosarak alját villával megszurkáljuk és 10-15 perc alatt félkészre sütjük. Ekkor a tésztát a sütőből kivéve megtöltjük a túrós töltelékkel és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, amíg a töltelék szép aranysárgára nem sül. Végül az apróra vágott gyümölcsökkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre