Túrós lepény málnaöntettel

75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

    Elkészítés

    1.

    Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg, szitáljuk át 1 csipet sóval, nyomjunk a középébe mélyedést. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.

    2.

    A málnaszószhoz olvasszuk fel a málnát a cukorral, majd kevergetve főzzük mártás sűrűségűre. Passzírozzuk át egy szitán, majd tegyük félre. Nyújtsuk a tésztát 20 x 40 cm-es téglalappá, és fektessük tepsibe. A krémtúró hozzávalóit keverjük simára botmixerrel. Vonjuk be a tésztalapot a krémtúróval, majd a málnás öntet felével. Kelesszük a süteményt további 20 percig, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig.

    3.

    A vaníliás réteghez forraljuk fel a tejet a kétféle cukorral és az aromával. Néhány kanálnyit keverjünk simára a pudingporral. Közepes lángon főzzük sűrűre. Hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd forgassuk a vaníliás alapba. Kenjük át a süteményt a vaníliás krémmel, majd süssük további 20 percig. Vegyük ki, hagyjuk kissé kihűlni, majd a málnaszósszal tálaljuk.

    Érdemes még az első friss gyümölcsök megjelenése előtt feldolgozni fagyasztott készleteinket.

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss