Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval

45 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lepényhez:
  • 20 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg liszt (teljes kiőrlésű fehér tönköly)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3-4 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • A raguhoz:
  • 16 dkg tonhal (konzerv)
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg bébi répa
  • 10 dkg édes, morzsolt kukorica
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csokor kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
  • 1 db lime vagy citrom

Elkészítés

Elkészítés: A lepényhez egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot, és az egészet gépi habverővel jól eldolgozzuk. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.

A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.

A lepények mindkét oldalát - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - megsütjük.

Tányérra téve egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felüket, megszórjuk aprított kaporral, és 1-2 gerezd lime-ot vagy citromot kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss