Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós lepény II.

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kelt tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1,2 dl langyos tej
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg puha margarin
  • 2 csipet só
  • A túrós töltelékhez:
  • 6 tojás
  • 1 kg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola
  • A pudingos krémhez:
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A kenéshez:
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és 4 evőkanál tejjel, 1 teáskanál cukorral és kevés liszttel a széléről kovászt keverünk. Letakarva, meleg helyen 20 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a vajat, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Az egészet jól összegyúrjuk, és a tésztát letakarva 40 percig kelesztjük.

A krémhez a tejet felmelegítjük, 4 evőkanállal elveszünk belőle, és a pudingporhoz keverjük. A margarint és a cukrot felolvasztjuk a tejben, és a leírás szerint megfőzzük a pudingot.

A túrós töltelékhez 2 tojás sárgáját elkeverjük a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, 1 csipet sóval és a mandulával.

A tésztát a tepsiben kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, megszórjuk a mazsolával. A maradék 4 tojás sárgáját a pudingba keverjük. A 6 fehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk. A pudingot a túróra kenjük. 160 fokon 45 percig sütjük. Olvasztott margarinnal megkenjük a forró süteményt, majd megszórjuk cukorral.

Megjegyzés

20 szelet esetén szeletenként 435 kcal. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss