A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport, a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet, majd a tojásfehérjéket, egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.
Teflon serpenyőben, egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét oldalát, lassú tűzön megsütjük.
A joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát, és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.
Nagyon finom, és egészséges reggeli kukoricapehellyel, joghurttal és gyümölccsel. A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell. Napi rendszerességgel kell gyártanom itthon :-) - veruss74
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!