Elkészítés: 2 tállal dolgozok. Egyikben a tojások fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A másikba kerül a többi hozzávaló, ezt kikeverem, majd beledolgozom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 175 C fokra. A kuglófformát belülről kikenem margarinnal és meghintem zsemlemorzsával.
Ebbe kanalazom bele a túrós masszát. A tetejét elegyengetem, majd betolom a sütőbe kb. 50 perce.
Amikor megsült, hagyom kihűlni, és csak azután borítom ki tányérra. A tetejére pár kanál porcukorral és kevés citromlével készítek egy kevés cukormázat, amit csak a tetejére rákenek, díszcukorral kirakom, és készen is van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre