Elkészítés: A lisztet, a margarin 3/4 részét, 5 dkg porcukrot, a sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 tojássárgáját, csipetnyi sót, 1 evőkanál tejfölt öszedolgozunk. A túrót a maradék porcukorral, 1 egész tojással és 1 csomag vaníliás cukorral öszekeverjük, majd a 4 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a túróhoz keverjük. Veszünk egy kosárka formát, beleteszünk kevés tésztát, az oldalához nyomkodjuk, majd kevés lekvárt rakunk bele, és megtöltjük a túrós krémmel. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, lapos tepsin fél órát sütjük. Kihűlés után kirázzuk a formából. Jó étvágyat hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre