Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-kekszes kocka sütés nélkül

45 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • Az első réteghez:
  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A második réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatin
  • A harmadik réteghez:
  • 8 dl tej
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • A negyedik réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatin

Elkészítés

  1. Az első réteghez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot. A tésztát egy magas falú tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk.
  2. A második réteghez burgonyanyomón átpasszírozzuk a túrót, és összekeverjük a langyos zselatinnal, amit előtte kb. 1/2 dl felforralt vízben feloldottunk. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményre vert habtejszínt. Végül a túrós réteget rákenjük a kekszes alapra.
  3. A harmadik réteghez a tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd rákenjük a túrós rétegre.
  4. A negyedik réteghez kemény habbá verjük a habtejszínt. Ezután langyosan belekeverjük a 1/2 dl forralt vízben feloldott, majd kevergetve lehűtött zselatint. Végül ezt a réteget is a vaníliás krémre simítjuk. A süteményt néhány órára (vagy egy éjszalára) a hűtőbe tesszük.
  5. A tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként.

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss