Elkészítés: A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt, és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak). A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)
A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).
A tésztát kelesztés után lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 40 x 20 cm-es téglalapra, majd kenjük rá a túrós tölteléket. Ezután szórjuk meg ízlés szerint leszemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel, mint a bejglit, és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.
Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem, és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam, nehogy megégjen a teteje).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.