Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál vízzel félig felverjük, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, és keményre verjük.
A tojások sárgáját 2 evőkanál vízzel, 15 dkg porcukorral habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a fehérjéből vert habot és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy kerek tortaformának csak az alját vajazzuk, lisztezzük. 20 perc elteltével fogpiszkálóval ellenőrizzük, megsült-e a piskóta, hamarabb nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert összeesik a tészta. Miután kihűlt, 4 lapra vágjuk.
A krémhez a joghurtot lassú tűzön felfőzzük (nem forraljuk), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 dkg porcukrot, és a zselatint. Hagyjuk kihűlni.
A túrót elkeverjük a másik vaníliás cukorral, majd a kihűlt joghurthoz adjuk, utána belekeverünk 4 gerezdekre szedett mandarint.
A tejszínt keményre verjük, 1/3 részét a krémhez keverjük.
A piskótalapokat megtöltjük: az első lapra a barackos krém felét, a másodikra baracklekvárt, a harmadikra a krém másik felét kenjük, majd lefedjük a negyedik lappal.
A maradék tejszín 1/3 részét elkeverjük annyi kakaóporral, hogy szép sötétbarna legyen. A fehér meg barna habbal és mandaringerezdekkel díszítjük.
Jó étvágyat!