Elkészítés: A 4 tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét. A sárgájához hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot. Habosra keverjük (robotgéppel). Beletesszük a 4 evőkanál lisztet, majd hozzáadjuk a fejérjét, és óvatosan összekeverjük. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük (20 perc).
A túrót összenyomkodjuk, beletesszük a cukrot, a citromhéjat és/vagy levet ízlés szerint, elkeverjük. Én megkentem a piskóta tetejét nagyon vékonyan birsalmalekvárral, de más lekvárral is jó, el is hagyható. A citromos túrót eloszlatjuk a piskóta tetején, kirakjuk a felkarikázott banánnal és kivivel. Legvégén készítjük el a zselatint, a tasakon leírtak alapján, s ráöntjük a gyümölcsökre. Utána pár órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre