A túrós-grízes kevert sütemény elkészítéséhez a túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérséketű, felkockázott margarint, a búzadarát, a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és egy kanál citromlevet, és az egészet egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-grízes masszához keverjük. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk-kilisztezünk, és 5-10 percre a hűtőbe tesszük, majd beleöntjük a tésztát.
170 fokra (alsó-felső sütésben) előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük. A tűpróbát a sütemény közepén végezzük el.
Ha kész, hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd az edényfal mentén óvatosan vágjuk körbe, és egy rácsra fordítsuk ki.
Mikrohullámú sütőben vagy gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és megcsorgatjuk vele a teljesen kihűlt, felkockázott süteményt.
Nézd meg videón, hogy készül a túrós-grízes kevert sütemény:
Kisebb, de magas falú, kerámia sütőformában vagy tepsiben is süthetjük a süteményt. Ebben az esetben a sütési idő kb. fél órával hosszabb lesz, a süteményünk viszont jóval magasabb.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!