Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-grízes kevert sütemény

85 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrós-grízes kevert sütemény elkészítéséhez a túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérséketű,  felkockázott margarint, a búzadarát,  a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és egy kanál citromlevet, és az egészet egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-grízes masszához keverjük. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk-kilisztezünk, és 5-10 percre a hűtőbe tesszük, majd beleöntjük a tésztát.
  3. 170 fokra (alsó-felső sütésben) előmelegített sütőben,  kb. 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük. A tűpróbát a sütemény közepén végezzük el.
  4. Ha kész,  hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd az edényfal mentén óvatosan vágjuk körbe, és egy rácsra fordítsuk ki.
  5. Mikrohullámú sütőben vagy gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és megcsorgatjuk vele a teljesen kihűlt, felkockázott süteményt.

    Nézd meg videón, hogy készül a túrós-grízes kevert sütemény:

Kisebb, de magas falú, kerámia sütőformában vagy tepsiben is süthetjük a süteményt. Ebben az esetben a sütési idő kb. fél órával hosszabb lesz, a süteményünk viszont jóval magasabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss