Elkészítés: Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.
Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk, amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymával.
Miközben ezek főnek, készítsük el a szószt, amely összetartja majd a rakott tésztát: a liszthez hozzáadjuk a tojást, a margarint és a tejszínt, illetve egy kevést vizet és sót. Az egészet habverővel keverjük össze, tegyük félre.
Ha a tészta és a gombás olíva elkészült, rétegezzük a tésztát a következőképpen: a tepsit kenjük ki olajjal, majd fél merőkanálnyi szószt tegyünk az aljára. Jöhet a tészta, majd egy réteg túró, rá só és a gombás ragu. Majd megint szósz, tészta, túró, ragu és így tovább. Tésztával zárjuk. Tetejére mehet a szószból, ha maradt, vagy reszelt sajt.
Sütőben kb. 30 perc alatt összesül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre