Elkészítés: A tésztához válasszuk széjjel a tojásokat. A sárgákat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül keverjük hozzá a sütőporral és mákkal elkevert lisztet és az olajat.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt 30x26 cm-es sütőlapra, 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. Légkeverés legyen bekapcsolva. Ezután lisztezett deszkára borítsuk a lapot, és húzzuk le róla a papírt. Fordítsuk meg a papírt, és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot.
A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval.
A lekvárhoz főzzük fel a cukorral és a fűszerekkel a felszeletelt fügét, a citromhéjjal és a levével ízesítsük. Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt, és keverjük a fügéhez. Hagyjuk kihűlni. Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarabb elkészülünk vele.
Csomagoljuk ki a papírból a roládot, kenjük meg a lekvárral, a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra. Szorosan tekerjük fel a papírral újra, tegyük 2 órára a hűtőbe.
Ezután távolítsuk el a papírt róla, és tegyük tortapapírral fedett tálcára. Kenjük meg a piskótatekercset a maradék krémmel. A felezett fügével díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre