Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztét hat egyforma darabra osztjuk. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre