Elkészítés: A piskótához megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat habosra keverjük 1 evőkanál meleg vízzel, a cukorral, és beledolgozzuk a vajat. Végül beleforgatjuk a lisztben elkevert sütőport felváltva a tojáshabbal.
A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a zselatint beáztatjuk. A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, fél deci vízzel, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a gyümölcsökhöz keverjük. A piskótalap köré kapcsoljuk a forma peremét, rásimítjuk a gyümölcsöket, és hagyjuk megdermedni.
A krémhez a zselatint szintén beáztatjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A mascarponét összedolgozzuk a túróval és a cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuka tejben, és a krémbe keverjük. A gyümölcsrétegre simítjuk.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk belőle a torta peremére. Félbevágott eperszemekkel, pisztáciával, narancshéjjal díszítjük.