Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós eperpuding

MME MME
4/5
30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé turmixoljuk. A túrót áttörjük.

Elkészítés: A túrót kikeverjük a citrom levével, héjával és az eperpürével. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kikevert tojássárgákat, és egyszer felforraljuk. A fehérjét keményé habbá verjük, és a masszába forgatjuk, végül az epres túrót is beledolgozzuk. Kiöblítünk hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát (vagy tetszőleges formát), belesimítjuk a krémet, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele és az eperszemekkel a pudingot. Megszórjuk a pisztáciával, és szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 415 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss