Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós egrespite

default user icon
MME
60 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a 8 dkg túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és robotgép gyúrópálcájával adagonként a túrós masszába dolgozzuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26-28 cm átmérőjű, kikent piteformát. Az alján villával megszurkálva elősütjük 12-15 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben a töltelékhez az egrest megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A túrót a hosszában felhasított vaníliarúdból kikapart velővel, valamint a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük, majd simára dolgozzuk a keményítővel és a cukros tojássárgájával.
  4. A túrós masszát a lehűlt tésztalapra simítjuk, és elosztjuk rajta az egrest. Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük kb. 20 perc alatt. Tetszés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss