Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós csuszával rakott lecsó

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A túrós csuszához:
  • 30 dkg csusza vagy szélesmetélt
  • 25 dkg túró
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
  • A lecsóhoz:
  • 50 dkg paprika
  • 1 db csípős paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 nagy fej hagyma
  • 10 dkg karikára vágott füstölt kolbász
  • esetleg pirospaprika
  • reszelt sajt (nagyon finom, ha füstöltet használunk)

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a túrós csuszát: kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a túróval. Kisütjük a szalonnakockákat, a zsírját a túrós tésztához keverjük, és hozzákeverjük a tejfelt is.

A lecsót is elkészítjük mindeközben: zsíron vagy olajon megpirítjuk egy picit a félkarikákra vágott hagymát, majd jöhet a karikákra vágott paprika, ha egy kicsit összeesett, jöhet a paradicsom. Aki használ, tegyen bele pirospaprikát, sózzuk, tegyük bele a felkarikázott füstölt kolbászt. Ha lédús a paradicsom, akkor a saját levében elkészül, ha nem, akkor egy kis vizet öntsünk alá. Ne hagyjunk rajta levet, jó sűrűre főzzük be.

Ezután vegyünk egy jénai tálat, akinek van, az beáztatott római tálat készítsen elő. Egy picit olajozzuk be a tál alját, tegyünk egy réteg csuszát bele, majd rá a lecsó felét, jöhet a másik réteg csusza, végül a maradék lecsó. A tetejét szórjuk meg sajttal, és a sajt pirulásáig süssük a sütőben.

Ezek is érdekelhetnek

Friss