Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos túrós csusza

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve , melegen tartjuk.
  2. Közben egy nagy serpenyőbe tesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
  3. A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepíritjuk.
  4. Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
  5. Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pírítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss