Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-burgonyás palacsinta vaníliásmártással

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:
  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 4 cl olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg burgonya (2 közepes)
  • 1 dl tejföl
  • kb. 6 dkg cukor - ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • A mártáshoz:
  • 1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl liter tej
  • cukor - ízlés szerint
  • pár csepp rum

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból palacsintatésztát keverek az olajjal, félreteszem, pihentetem, ameddig a tölteléket elkészítem.

A burgonyát meghámozom, kockázom, fél dl vízzel, lefedve mikróban 750 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, majd egy keverőtálba áttöröm. Hozzátöröm a túrót, összekeverem a tojássárgákkal, a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások habját felverem, lazítom a tölteléket.

Az első palacsintát pár csepp olajjal felforrósított serpenyőben kisütöm, a többit olaj nélkül, mert a tésztában lévő olaj elég a többi kisütéséhez.

A töltelékkel megtöltöm, feltekerem, kiolajozott tálba két sorban sorakoztatom. A közét és a tetejét megkenem porcukorral elkevert tejföllel, majd előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt átsütöm.

Fél csomag vaníliáspudingot kikeverek 1 evőkanál cukorral, a tejjel hígítom, összefőzöm. Hűtés közben kevés rumot keverek hozzá, és a palacsintához mártásként tálalom.

Ezek is érdekelhetnek