hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós burek

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só
  • A locsoláshoz:
  • kevés olaj
  • 1 csésze sós meleg víz

Elkészítés

Elkészítés: 1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.

2. Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.

3. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.

4. Melegen, joghurttal leöntve tálaljuk.

sütési hőfok: 200 fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm

Megjegyzés

A Vajdaságban, ahol élek, az emberek nagyon szeretik a burekot, pékségekben állandóan kapható, van húsos, almás, meggyes, pizzás, sonkás változatban. Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, aki egy ilyen pékségben dolgozott, és elsőkézből láthatta, hogyan készítik el az igazi burekot. A családom is nagyon szereti, kisebbik fiam nem szereti a túrót, de ha burekot készítek, nem tud neki ellenállni. Amíg terhes voltam a gyerekekkel, mániákus burek-evő voltam. - erzso831

Ezek is érdekelhetnek