hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós bukta II.

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici reszelt citromhéj
  • ízlés szerint cukor
  • A te tejére:
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tojás a kenéshez

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 50 percet meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejföllel és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.

A tésztát 3-4 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, kb 10*15-ös téglalapokra vágjuk, ráhalmozzuk a tölteléket. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni, majd megkenjük egész tojással.

Előmelegített sütőben (200 Celsius fok) 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás-cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.

Ezek is érdekelhetnek