Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 50 percet meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejföllel és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.
A tésztát 3-4 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, kb 10*15-ös téglalapokra vágjuk, ráhalmozzuk a tölteléket. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni, majd megkenjük egész tojással.
Előmelegített sütőben (200 Celsius fok) 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás-cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre