Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu (súlykontroll)

60 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg zabpehelyliszt vagy zabliszt
  • 3,5 dkg nyírfacukor
  • 9 dkg natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag száraz élesztő
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg zabpehely
  • 10 dkg zsírszegény túró
  • 2,5 dkg nyírfacukor
  • 1 ek natúr joghurt
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • rumaroma

Elkészítés

  1. A töltelékhez a zabpelyhet elkeverjük joghurttal, majd félretesszük, hogy megpuhuljon.
  2. A tésztához a tojást felütjük egy nagyobb tálban, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a joghurtot és a sót, majd csomómentesre keverjük. A lisztet összekeverjük az élesztővel, és apránként a keverékhez adjuk. Alaposan átgyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán henger alakúra formázzuk.
  3. A megpuhult zabpehelyhez hozzáadjuk a túrót, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és a rumaromát.
  4. A tésztát tíz részre osztjuk, és köröket formázunk mindből. Bevagdaljuk őket négy helyen, és megtöltjük a töltelékkel, majd felhajtogatjuk az oldalait.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük a batyukat. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recept a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható.

Ha esetleg nem jól osztottuk el a töltelékünket, akkor pótolhatjuk almával is (egy almát felvágunk, elkeverjük fahéjas cukorral, és ezzel töltjük meg a batyuinkat, nagyon finom így is). - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss