hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu IV.

120 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy kávékanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és a hozzávalókkal simára keverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. fél cm vastagra nyújtjuk. 10x10xcm-es kockákra vágjuk, közepére túrótölteléket rakunk. Szemben lévő 2-2 csücskét összecsípjük. Zsiradékkal megkent sütőlapra vagy tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
  5. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mire letelik a fél óra, a sütő is kellőképpen felmelegszik, kb. 20-25-perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

A sütőbe érdemes tenni egy edényben 2-3 dl vizet, akkor könnyebb lesz a tészta. - Golf1958

Ezek is érdekelhetnek