Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu, ahogy Edit készíti

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót, a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk. A tejet fokozatosan hozzáöntjük, és lágy, kelt tésztát gyúrunk. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A túrót a többi hozzávalóval kikeverjük, a végén a keményre vert tojásfehérjehabot lazán hozzáforgatjuk.
  3. Ha a tészta megkelt, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, a négy sarkát középen összefogjuk, és egy kicsit megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a táskákat, egymástól pár centi távolságra, majd még 20 percet kelni hagyjuk őket, majd lekenjük tetejüket tojással.
  4. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

Túrós finomságok >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss