Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrós batyu tésztájához szobahőmérsékletű, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálba leszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, a 2 darab tojássárgáját, az olvasztott vajat és a csipetnyi sót és elkeverjük.
  3. Egy botmixer vagy robotgép segítségével a felfuttatott élesztővel alaposan, csomómentesre dolgozzuk össze a hozzávalókat. 1 órára letakarva félretesszük és körülbelül duplájára kelesztjük.
  4. Amíg a tésztát pihentetjük, elkészítjük a finom túrós tölteléket hozzá. Viszont mielőtt nekiállunk, bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 fokra.
  5. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a búzadarát és a vaníliás cukrot és alaposan eldolgozzuk. A tojásokat ketté választjuk és a tojássárgáját a túrós masszához keverjük.
  6. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd apránként a túrós masszával eldolgozzuk. Talán ez a titka, hogy olyan könnyű és finom lesz a töltelék! Esetleg citromhéjat reszelhetünk bele, valamint mazsolát adhatunk hozzá ízlés szerint.
  7. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztánkat és körülbelül 14 darab egyenlő négyzetet vágunk belőle.
  8. Alaposan megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a négyzet mind a négy csücskét összefogva megtekergetjük. Így áll össze az isteni túrós batyunk.
  9. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk egy kis porcukorral és ha kihűlt, fogyaszthatjuk is. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss